Tuesday, October 25, 2011

Damaged Otak Korg if





Tak Makan Pagi

otak menggunakan 25% tenaga daripada 100% keperluan badan korang, if korang x mkn pagi maknenye paras gula jadi rendah ( bukan gula dekat romah korang ok! gula dalam darah ) dan akan menyebabkan bekalan nutrisi berkurangan pada otak. Banyak sel² otak korang akan mati dan keseluruhan otak korang menjadi tidak active,, then jadi cam aku . kul 9.30a.m masuk toilet n tido kul
10a.m masuk office n x buat pape dalam kata lain PEMALAS. [ endy Pleaaaassseee jgn buat lagi, kantoi kang ]

Overdose Makan

aku x tau sbb ape boleh overdose. ade ckp dorg kecewa la, eh! korang la ea haha. sambung sambung. ade ckp sbb x makan sebulan [ bodo mane ade org x mkn sebulan endy oit ]. ade orang cakap sbb terlalu happy so dorg makan la smpi lebam usus² utk terberry --> eeeee.. ini yg x baik nie . masalah overdose ni akan menyebabkan darah sentiasa mengalir kepada perut dan usus untuk tujuan pencernaan sooooo~ darah kureng la smpi kat otak. ini menyebabkan mengantuk, malas dan hilang fokus . erkkk~ terase cam kene kn aku balek je :-s

Merokok


adehh, nasib x nasib la . aku tgh kurengkn merokok nie, aku da nk berhenti sbb aku dapat satu info yg rokok ade DNA BABI!!! tu yg aku nk tinggal , cume susah sikit la sbb badan memerlukan nikotin huhuh. nk beli nicoten duit elek~!! hurmm . rokok mengandungi racun², tah tah ade kot racun tahi BABI. adoyy. pening², ia dapat membunuh sel sel otak. haiyooo karawale~

Overdose Gula

kepada yg suke mkn ja-jan kat kedai berhati-hati bile nk beli gula² sbbnye korang akan ttbe ternampak lolipop ke , gula-gula kapas ke dan sewaktu dengan gula-gula dan secara automatic nya korang akan beli. sbb sanggap gula-gula . gula yang berlebihan akan kacau penyerapan protein dan nutrisi. ganggu otak korang yang mental kepada yg lebih sengal . ye kot .. sorry if terasa hehe..

Menghidu Bahan Kimia [ Udara Tercemar ]


hahaha , yang nie x leh blah. tapi faktanya adalah benar , ini kerana otak adalah pengguna oksigen yang terbesar dalam badan manusia. menghidu udara tercemar dapat buat otak korang rosak , sel-sel dalam otak la. berkawan dengan perokok pun pun bahaya gak. jadi elak-elakan daripada berkawan dengan dorg, kawan xpe if dorg da start isap rokok korang tampor je kepala dorg, ckp korg x suke kn senang. dan akibatnye bergado la umpama kucing dan anjing haha. oh lupe lak , if kawan kawan korag yg suke kentut tu korg elak-elak kn jugak nnt damage otak korg sbb bau kentut yang macam celaka tu . haha.

Kaki Tidur


sape tidur lebih !? maksud aku tidur x igt akhirat ?? haaa.. hati hati weyh! otak x active buat korang jadi bodoh and blur . ptot la aku bangun bangun mamai je pagi-pagi. kene kurang nie haha

Tidur Tutup Muka


if la korang ade tabiat yang suke tutup muke ngn bantal or suke posisi meniarap cam setan tu , elak-elakkan la sbbnya tabiat camtu leh buat karbon dioksida terperangkap dan akan menyebabkan otak kureng oksigen

Kureng Berfikir Or Berimaginasi


pade yang kuat berimaginasi tu aku sokong , tapi berimaginasi pun agak-agak la. jgn fikir porno sgt , lepak ngn awek je fikir negatif . aku tau la weyh korang xyah bohong , aku tau haha , lagi satu bile bosan je korang buat something btol x? fakta, kureng berimaginasi dapat menyebabkan otak kurang cergas dan cerdas . abesh korang . pade fikri blue tu satu urat dalam kepala korang akan rosak sbb banyak darah beku yang terkumpul akibat daripada sentiasa berfikir bukan-bukan . hati hati weyh!

Tidak Membaca AL-QURAN


AL-QURAN merupakan kalimah-kalimah ALLAH S.W.T, membacanya dapat memberi banyak manfaat kepada badan dan mengakifkan otak kita daripada rosak, haaa . dengar tu korng yg busy smpi x igt ALLAH ptot bace AL-QURAN. x bace AL-QURAN menyebabkan otak korang menjadi dungu dan dangkal. ALLAH'HUMMASAL'LI'ALA'MUHAMMAD





2 comments:

acheeqa farhana said... [Reply to comment]

alamak..tak makan pagi pon termasuk jgk ke?huhu

EndyScenes said... [Reply to comment]

@acheeqa farhana : a'ah sape suh x mkn? hahah

Post a Comment

 
;